دوره آموزش متنی کاشت پیاز
مدرس:صادق نصیرپور
مدت زمان دوره:ندارد مدرک پایان دوره:ندارد
502500 تومان
خرید دوره

دوره آموزش متنی کاشت پیاز

3 از 5
23 نفر امتیاز داده اند
آنچه در اين دوره خواهيد آموخت
  • آشنایی با شرایط اقلیمی و ارتباطی محل کسب و کار
  • شناخت تجهیزات، مواد اولیه و میزان نیروی انسانی مورد نیاز
  • نحوه محاسبه دوره بازگشت و نقطه سر به سر کسب و کار مورد نظر
  • شرایط بازار فروش محصول تولیدی
  • مساحت مورد نیاز برای شروع کسب و کار با ظرفیت مشخص
  • مجوزهای مورد نیاز و نحوه دریافت آن‌ها از سازمان‌های مختلف
  • آشنایی با تمامی مراحل تولید محصول
  • شناخت ریسک‌های کسب وکار
اين دوره شامل ...
  • شناخت کلیات کسب و کار مورد نظر
  • جداول ضروریات مورد نیاز جهت شروع کسب و کار
  • محل‌های مناسب جهت شروع کسب و کار
  • جداول تخمین مالی شروع کسب و کار
  • جداول تخمین فروش و نرخ سوددهی کسب و کار
  • آمار صادرات و واردات محصول تولیدی
  • بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و واردکنندگان محصول مورد نظر در جهان
توضيحات

پیاز با نام علمی Allium cepa و از خانواده سوسنی‌ها Liliacea است و با وجود اینکه دو یا چند ساله است، اما در سبزی‌ کاری به‌صورت محصول یک‌ ساله کشت می‌شود. این گیاه متعلق به فصل خنک است و بهترین دما برای جوانه زدن بذر پیاز 18 درجه سانتی‌گراد و حداقل و حداکثر دما برای این مرحله از رشد به ترتیب 7 و 29 درجه سانتی‌گراد است.

این محصول از مهم‌ترین سبزی‌هایی است که در سطح وسیعی در تمام دنیا کشت می‌گردد و بومی جنوب غربی آسیا و احتمالاً مربوط به ناحیه‌ای بین فلسطین و هندوستان و یا منطقه شرق مدیترانه می‌باشد، البته بعضی نیز ایران را موطن اصلی پیاز می‌دانند. این محصول به‌عنوان چاشنی و طعم‌دهنده در اکثر غذاها استفاده می‌شود و دارای مصارف پزشکی و دارویی متعددی نیز است.

این گیاه برای کشت و باردهی مناسب به 11 الی 25 دور آبیاری نیاز دارد و در هر نوع خاک از خاک‌های شنی لومی تا خاک‌های رسی سنگین و نیز در خاک‌های هوموسی قابل‌ کشت است. البته خاک‌های رسی برای کشت پیاز مناسب نیستند. سطح زیر کشت در نظر گرفته‌ شده برای طرح مورد نظر یک هکتار است که روش کاشت آن به‌ صورت دستی و با اضافه کردن ماسه به خاک می‌باشد. میزان بذر مورد نیاز در این طرح 10 کیلوگرم و از رقم زرگان فلات خواهد بود. فاصله زمانی کاشت تا برداشت محصول پیاز در حدود 7 ماه به طول خواهد انجامید و عملکرد سالانه 70 تن در هکتار قابل پیش‌بینی است.

هزینه‌ای از بابت خرید یا اجاره زمین محاسبه نشده بلکه ملک شخصی فرد، فرض گردیده که در این صورت سرمایه اولیه برای شروع این طرح حدود 42 میلیون تومان می‌باشد. از فروش پیاز در اخر دوره تولید در حدود 70 میلیون تومان درآمدزایی خواهد شد که حدود 30 میلیون تومان آن درآمد خالص (سود ویژه) می‌باشد؛ لذا نرخ سوددهی در انتهای دوره 70 درصد پیش‌بینی می‌گردد.

بیل، فرغون، دستکش و کلنگ، شن‌کش، سم‌پاش، گونی و... ابزارآلاتی است که به‌طور مداوم مورد استفاده است. همچنین برای کاشت پیاز، متناسب با سطح زیر کشت، به کارگر فصلی و روزمزد در اموری مانند کاشت، وجین، برداشت و ... نیاز است. برای یک هکتار، همه امورات ذکر شده در زمان غیر از برداشت و وجین محصول، می‌تواند توسط 1 الی 2 نفر انجام شود و تنها در هنگام وجین و برداشت پیاز، از تعداد افراد بیشتری به‌ طور میانگین 100 نفر روز کارگر مورد استفاده است.

با توجه به اینکه سرانه مصرف پیاز در کشور نسبت به سایر کشورها رقم بالایی است و همچنین نیاز بالای کشورهای همسایه ما به این محصول مانند کشورهای عربی و همچنین کشور روسیه که بزرگ‌ترین واردکننده این محصول در جهان می‌باشد، بنابراین تولید این محصول می‌تواند باعث افزایش سودآوری تولیدکنندگان فعال در این حوزه و افزایش ارزآوری به کشور شود.

از مسائل و مواردی که در کشت پیاز باید به آن توجه نمود، شامل: گرانی نیروی کار و مشکل تهیه سموم، آفت‌کش‌ها، کودهای شیمیایی و استفاده متعدد آن‌ها، حمایت‌های ضعیف دولتی، مشکل تهیه رقم مناسب، مشکلات اخذ تسهیلات، نوسان شدید قیمت، وجود دلالان در بازار است.

دوره آموزشی حاضر به تمامی جنبه های مورد نیاز برای کاشت پیاز پرداخته است و به دلیل ارتباط گسترده میدون با کارآفرینان کشور، در تدوین آن از تخصص و نظرات تولیدکنندگان بزرگ در کشور بهره گرفته شده است. مدرسه میدون و کلینیک مشاوره نیز آماده ارائه کلاس‌های حضوری و مشاوران متخصص در این حوزه هستند.

توجه: دوره آموزشی کاشت پیاز، دوره ای مجازی (غیر حضوری) و مبتنی بر متن بوده و صرفاً در حساب کاربری شخص در سایت نمایش داده می شود.

آشنایی با سرفصل ها

در این گام موارد زیر آورده شده است:

1 مقدمه

1.1 آشنایی کلی

1.1.1 تاریخچه

1.1.2 گیاه‌شناسی

1.1.3 طبقه‌بندی پیازها

1.1.4 ارقام پیاز

1.1.5 روش‌های آبیاری

1.1.6 روش‌های کشت پیاز

1.1.7 تجهیزات و ادوات

الف) خطی کار

ب) ردیف‌کار

ج) ردیف‌کار پشت تیلری

الف) سم پاش دستی با ظرفیت نیم تا 20 لیتر

ب) سم پاش شارژی با حجم 16 الی 20 لیتر

ج) سم‌پاش پشتی موتوری

د) سم‌پاش فرغونی

ه) سم‌پاش زنبه‌ای

و) سم‌پاش پشت تراکتوری

ز) هواپیماهای سم‌پاش

1.2 مزیت‌های تولید این محصول (از منظر اقتصادی)

1.3 جذابیت‌های مالی طرح

1.4 فواید و خواص محصول

1.5 شناخت روند کلی احداث و میزان ثمر دهی آن

در این گام موارد زیر آورده شده است:

2 ضروریات

2.1 دما

2.2 نور

2.2.1 روزبلند

2.2.2 روز متوسط

2.2.3 روزکوتاه

2.3 نوع خاک و ساختمان خاک

2.4 اسیدیته خاک

2.5 کود دامی

2.6 کود شیمیایی

2.7 توصیه کودی

2.8 آب

2.9 شوری

2.10 حمل‌ونقل و ارتباطات

2.11 جدول ضروریات

2.12 معرفی منطقه نمونه

در این گام موارد زیر آورده شده است:

3 ملزومات

3.1 ظرفیت تولیدی

3.2 ساختمان و سازه (بستر کار)

3.2.1 اتاق کارگری

3.3 تجهیزات، ماشین‌آلات و ابزارآلات

3.3.1 ابزارآلات متداول زراعی

3.3.2 کودپاش

3.3.3 شنکش

3.3.4 تراکتور

3.3.5 چیزل پنجه‌غازی

3.3.6 گاوآهن

3.3.7 نهرکن

3.3.8 لولر

3.3.9 دیسک

3.3.10 سم‌پاش

3.3.11 گونی

3.4 فناوری

3.5 مواد اولیه و مواد مصرفی (بذر و تخم + مواد تغذیه‌ای + مواد درمانی بهداشتی)

3.5.1 بذر گواهی‌شده

3.5.2 کود دامی

3.5.3 کود شیمیایی

3.5.4 سم

3.6 سوخت‌ها و انرژی‌های موردنیاز

3.7 نیروی انسانی

3.8 ملاحظات قانونی و حقوقی

3.8.1 مجوزهای موردنیاز

3.8.2 قوانین مرتبط با این کسب‌وکار

3.9 تکمیل جدول ملزومات

در این گام موارد زیر آورده شده است:

4 پلن مالی

4.1 فرضیات

4.2 جداول هزینه‌های ثابت

4.3 جداول هزینه‌های جاری طرح

4.4 سرمایه در گردش(سالانه)

4.5 جمع کل سرمایه‌گذاری طرح

4.6 فروش(درآمد)

4.7 برآورد هزینه‌های عملیاتی و غیرعملیاتی

4.8 محاسبه دوره برگشت سرمایه

4.9 محاسبه نقطه سربه‌سر

4.10 نحوه‌ی دست‌یابی به سرمایه اولیه برای شروع طرح

4.10.1 روش‌های تأمین مالی کوتاه‌مدت

4.10.2 منابع تأمین مالی از طریق بدهی و قرض

4.10.3 اعتبار تجاری و عرضه‌کنندگان تجهیزات

4.10.4 مؤسسات مالی و اعتباری و شرکت‌های بیمه

4.10.5 منابع خصوصی تأمین مالی

4.10.6 مشارکت

در این گام موارد زیر آورده شده است:

5 پلن حقوقی

5.1 مجوزهای لازم برای شروع این کسب‌وکار

5.1.1 مدارک شناسایی متقاضی

5.1.2 مجوزها و مدارک موردنیاز مربوط به محل اجراي طرح

5.1.3 مجوزهاي موردنیاز مربوط به هر فعاليت (براي ايجاد واحدهاي توليدي)

5.1.4 تضمین‌های بانکی

5.2 قوانین کسب‌وکار

5.2.1 ضوابط و مقررات تفکیک باغات و مزارع در محدوده شهری

5.2.2 قانون حفظ كاربري اراضي زراعي و باغ‌ها مصوب 1374.3.31 و اصلاحيه 1385.8.1

5.3 قوانین صادرات و واردات

5.4 تسهیلات و حمایت‌های دولتی

5.5 قوانین مالیاتی کسب‌وکار

 

در این گام موارد زیر آورده شده است:

6 پلن بازار

6.1 بازارهای هدف پیاز

6.2 میزان مصرف کنونی پیاز در کشور

6.3 اندازه بازار پیاز در کشور

6.4 پیش‌بینی میزان مصرف(تقاضا) پیاز

6.5 وضعیت کنونی رقابت(رقبا) در بازار تولید پیاز

6.6 فرهنگ مصرف پیاز در کشور

6.7 مزیت‌های اقتصادی محصول

6.8 آمار صادرات و واردات

6.9 تعیین استراتژی قیمت‌گذاری، نحوه فروش و رسیدن محصول به دست مشتری

6.10 جدول خلاصه پلن بازار

در این گام موارد زیر آورده شده است:

7 پلن عملیاتی

7.1 پیش‌تولید

7.1.1 شخم

7.1.2 روش کشت

7.1.3 تناوب زراعی

7.2 مرحله اول(کاشت)

7.2.1 زمان کاشت

7.2.2 فاصله و مقدار بذر مصرفی

7.3 مرحله دوم (داشت)

7.3.1 آبیاری

7.3.2 نقش عناصر غذایی در مراحل رشدی پیاز

7.3.3 علائم کمبود عناصر غذایی

7.3.4 عناصر غذایی موردنیاز پیاز

7.3.5 کنترل علف‌های هرز

7.3.6 بیماری‌ها و روش‌های کنترل آن‌ها

7.3.7 آفات و روش‌های کنترل آن‌ها

7.4 مرحله سوم(برداشت)

7.4.1 برداشت و ترمیم سوخ‌ها

7.4.2 انبار کردن سوخ‌ها

7.5 مرحله چهارم ( فروش و بازاریابی)

در این گام موارد زیر آورده شده است:

8 پلن ریسک

8.1 ملزومات

8.1.1 گرانی نیروی کار، آفت‌کش‌ها و کودهای شیمیایی

8.1.2 حمایت‌های ضعیف دولتی

8.1.3 مشکلات تهیه رقم مناسب

8.2 عملیات

8.2.1 نیاز زیاد پیاز به سم

8.2.2 تریپس پیاز

8.3 مالی

8.3.1 مشکلات اخذ تسهیلات

8.4 بازار

8.4.1 نوسانات شدید قیمت

8.4.2 وجود دلالان در این حوزه

در این گام پیشنهادهایی برای موفقیت بیشتر در این حرفه آورده ایم.

در این قسمت الگوی موفق در این کسب و کار معرفی شده است.

در این قسمت مسائل فقهی در زمینه کاشت پیاز را آورده ایم.

مدرس دوره

صادق نصیرپور

PhD اکولوژی- زراعت
آقای صادق نصیرپور از سال 1388 تاکنون در حوزه کشاورزی فعالیت‌های گوناگونی انجام داده و توانسته‌اند در این مسیر تجربیات مفیدی را کسب نمایند.
ارزیابی دوره
3 از 5
23 نفر امتیاز داده اند
88
84
89
88
87
عضویت/ورود سریع جهت خرید دوره
پرسش و پاسخ
پاسخ به این پرسش
مصطفی

با عرض سلام و خسته نباشی،به طور معلول هر هکتار چقد پیاز برداشت میشه؟

مجید

با سلام

با رعایت اصول کشاورزی و تامین نیازهای غذایی پیاز تا 70 تن نیز قابل برداشت است.


پاسخ به این پرسش
داود وثوقی

سلام .لطف بزرگی میکنید راهنماییم کنی. من ۱۰هکتار زمین دارم و ۱۲ساعت اب ۶اینچ میخوام استخر بزنم و پیاز به صورت قطره ای بکارم حدودت ۵ هکتار برای سال اول.زمین و اب از خودمه و ۶۰میلیون هم پول میتونم هزینه کنم میشه راهنماییم کنید استخر بزنم و ۵ هکتار زمین رو قطره ای کنم و پیاز بکارم باید چقدر هزینه کنم.با شرایطی که دارم امکانش هست برام.

وحید سوادی جهانگیری

سلام

قبل از شروع هر کسب و کار لازم است طرح توجیهی آن را با توجه به امکانات در دسترس و قیمت های روز نوشت. برای کشت پیازباید هزینه های زیر را در نظر گرفت:ماشین‌آلات، تجهیزات و ابزارآلات- مواد اولیه و نهاده‌ای تولید - حقوق و دستمزد - هزینه نگهداری و تعمیرات . با توجه به قیمت این موارد می توانید میزان سرمایه مورد نیاز برای شروع کسب و کار مورد نظر در مقیاس بیان شده را بیابید.

پیشنهاد می کنیم با همکاران ما در بخش مشاوره ارتباط بگیرید تابتوانند راهنمایی های بیشتری به شما داشته باشند.


پاسخ به این پرسش
احسان

سلام خسته نباشید میخواستم بدونم در هر هکتار زمین باید چند کیلو بذر پیاز بپاشیم

وحید سوادی جهانگیری

سلام

با توجه به مقیاس طرح و منطقه نمونه، مقدار 10 کیلوگرم بذر رقم زرگان فلات به‌منظور کشت یک هکتار پیاز در نظر گرفته شد.


پاسخ به این پرسش
حمید

سلام بنده ساکن تهران هستم برای کاشت پیاز و گرفتن بذر از کجا میتونم شروع کنم ؟ بهترین زمین برای کدوم منطقه است ؟ و زمان کاشت کی باشد ؟ از چه مدلی برای کاشت استفاده شود ، بذر کاشته شود و یا پیاز اماده بکاریم ؟ ریسکش چقدر است؟

وحید حسین زاده

سلام. 

زمان کشت مستقیم بذر پیاز به عوامل زیادی بستگی دارد که آن از جمله می توان از شرایط آب و هوایی منطقه، نحوه کاشت و بالاخره رقم پیاز نام برد. در مناطق سردسیری که زمستان یخبندان دارند، به محض برطرف شدن خطر سرمای بهاره باید به کشت پیاز اقدام شود این موقع و معمولاً فصل بهار است در نواحی نیمه گرمسیری در اوایل پائیز و یا اواخر پائیز به کشت اقدام می شود. فاصله خطوط کشت پیاز 30 تا 40 سانتی متر در نظر گرفته می شود بذور آن به فاصله 2 سانتی متر از یکدیگر کشت می گردند و عمق کاشت 1 تا 2 سانتی متر می باشد در اینصورت وقتی طول بوته ها به حدود 10 تا 12 سانتی متر رسید آنها تنک می گردند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر از مشاوره تخصصی در این زمینه استفاده کنید.


نظرات

سلام،جناب مهندس در مناطق گرمسیری میتوان پیاز کشت کرد؟با باران کم،آب و زمین هر دو شیرین و عالی

دیده خانی

سلام وقتتون بخیر - بله دوست عزیز امکان کاشت وجود دارد. تمامی شرایط لازم برای کاشت پیاز در داخل دوره آموزشی ذکر شده است لطف کنید دوره آموزشی را از طریق سایت میدون خریداری نمایید و همچنین می توانید از طریق بخش مشاوره سایت میدون با کارشناس متخصص این حوزه درخواست مشاوره تخصصی ثبت نمایید. 


سلام برای کاشت نشا پیاز در زمینی به مساحت یک هکتار چقدر نشا نیاز است ؟ قیمتش چقدر میشه

سلام سرمایه اولیه ومیزان آب مصرفی در یک هکتار چقدر است.ممنون

مهندس نگیم

سلام

برای یک هکتار حدودا 10 تا 11 کیلو بذر نیاز داریم که قیمت هر کیلو بذر 300هزار تومان است در کل هزینه لازم برای کاشت پیاز در سطح یک هکتار حدود 18 میلیون تومان (درصورتی که زمین اجاره ای باشد) است.   آبیاری هم باتوجه به دمای هوا و جنس خاک در مناطق مختلف متفاوت است، ولی حداقل هفته ای یکبار نیاز است.

موفق باشید.


با سلام.مصرف آب در کشت پیاز به ازای هر هکتار چگونه است ورایط کاشت در تمام ایران را دارد

مهندس حسین زاده

با سلام. کاشت سیر در مناطق معتدل نیمه گرمسیری و نیمه سردسیری قابل انجام است. مطلوب ترین آب و هوا برای سیر کشت شده در پاییز شامل زمستانی نسبتا سرد با پوشش مناسب برف، بهار با باران مناسب و روزهای تابستانی گرم و آفتابی با شب های خنک می باشد. میزان آب مصرفی براساس نوع سیستم آبیاری، جنس خاک و شدت آفتاب ممکن است در مناطق مختلف فرق بکند ولی معمولا 4 دور آبیاری لازم خواهد بود.