اصفهان

استان اصفهان، استانی است در میانهٔ ایران با مرکزیت شهر اصفهان که در مرکز ایران واقع شده‌است؛ از شرق به استان‌های یزد و خراسان جنوبی، از شمال به استان‌های سمنان، قم و مرکزی، از غرب به استان‌های لرستان و چهارمحال و بختیاری، از جنوب به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و فارس محدوداست؛ اصفهان قطب تولید آهن، فولاد، مصالح ساختمانی و پتروشیمی در ایران است.

مزیت های منطقه

مزیت های استان اصفهان با در نظرگرفتن شرایط و اوضاع اقلیمی و جغرافیایی در 3 بخش صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات به شرح زیر می باشد:

  • صنعت و معدن
  1.  مزیت نسبی در ایجاد صنایع وابسته به کانی های غیر فلزی و انواع سنگهای تزئینی.
    امروزه یکی از مشاغل پربازده در حوزه فروش محصولات تزئینی می باشد؛فقط کافی است در این راستا کمی خلّاقانه و با طرحی نو چنین محصولاتی را تولید کنیم تا سود مطلوب حاصل شود.

  2. مزیت نسبی در ایجاد صنایع با تکنولوژی بالا.
    استان اصفهان به عنوان یکی از بزرگترین استان ها با مرکزیت اصفهان، یکی از کلان شهرهای ایران، که به لحاظ صنعتی حائز اهمیت و برخوردار است، بیش از هر استان دیگری زمینه مساعدی برای ایجاد صنایع با تکنولوری بالا و مدرن را داراست.

  3. مزیت در احداث سردخانه های ذخیره میوه (سیب) و پتانسیل جهت ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی وابسته.
    استان اصفهان به جهت مرکزیت داشتن تقریبی در جغرافیای کشور، تقاضای بالا با توجه داشتن کلان شهر و همچنین در دسترس داشتن سیستم های صنعتی مدرن شرایط بسیار مهیّایی برای این امر داراست.

  4.  مزیت نسبی درتولید گلاب وعطرها وعرقیجات و پتانسیل ایجادصنایع وابسته به آن.
    وجود بهترین پایتخت گلاب جهان،قمصر کاشان، در استان اصفهان از بزرگترین مزایای این استان جهت فعالیت اقتصادی پربازده محسوب می شود.
  • کشاورزی
  1.  مزیت نسبی در تولید محصولات باغی نظیر سیب و انار.
    آب و هوای مطلوب کشت این محصولات در این استان، فرصت بسیار مهم و پر بازدهی را برای تولید چنین محصولاتی فراهم می آورد.

  2.  مزیت در توسعه و کشت گلخانه ای با توجه به مشکل آب در بخش کشاورزی.
    امروزه کشاورزی در مناطق گوناگون آب و هوایی به صورت صنعتی و علمی در حال گسترش است تا گونه های بهتر را در شرایطی مطلوب تر پرورش داد. فضای گلخانه فضایی است مناسب برای تولید طیف وسیعی از محصولات کشاورزی در محیطی قابل کنترل و برنامه ریزی.
  • خدمات
  1. مزیت نسبی در فعالیتهای مرتبط با گردشگری با وجود جاذبه های طبیعی، تاریخی، فرهنگی.
    اصفهان، به عنوان پایتخت سلسله صفویان، مملو از آثار و مکان های جذّاب و دیدنی اعم از سی وسه پل،مسجد امام،مسجد شیخ لطف الله،و... می باشد که همیشه در ایام سال آکنده از بازدیدکنندگان از اقصی نقاط عالم می باشد.علاوه بر آثار مربوط به سلسله صفویان در شهر اصفهان میتوان آثار دیدنی در ابیانه را هم نام برد.این مزایای مناسب در استان اصفهان، بستر بسیارخوبی را جهت فعالیت اقتصادی پربازده فراهم آورده است.


  2. مزیت نسبی وجود ظرفیتهای قوی دانشگاهی و ارائه خدمات آموزشی.
    استان اصفهان همواره از سردمداران عرصه دانش در ایران بوده است؛ تقاضای مشارکت بالای این استان جهت حضور در دانشگاه های خوب کشور بستر مناسبی جهت خدمات آموزشی فراهم آورده است.

 

اولویت سرمایه گذاری صنعتی در بخش صنایع کوچک تبدیلی در استان  

1- قطعه بندی ، بسته بندی و انجماد گوشت قرمز و مرغ

2-تولید محصولات جدید لبنی

3-خوراک آبزیان

4- تولید غذای آماده و نیمه آماده گوشتی و غیر گوشتی

5- فرآوری و بسته بندی تخم مرغ

6- تبدیل ضایعات کشتارگاهی

7- تولید انواع بستنی پاستوریزه                         

8- بسته بندی و انجماد امحاء و احشاء کشتارگاهی

9- درجه بندی و بسته بندی انواع میوه ،سبزی، صیفی و محصولات گلخانه ای

10- احداث سردخانه کنترل اتمسفریک C.A و زیر صفر

11- فرآوري ضايعات كشاورزي

12- بسته بندي بذور اصلاح شده

13- تولید گلاب و عرقیات گیاهی

14- درجه بندی و بسته بندی گیاهان داروئئ

15- درجه بندی و بسته بندی انواع گل و گیاه

16 – انبارهای سرد نگهداری محصولات کشاورزی 

17- در خصوص کود زیستی ( بیولوژیک ) استعلام و هماهنگی با دفتر امور صنایع کشاورزی ضروری می باشد.

18- در خصوص کود های آلی ( بجز ورمی کمپوست )بر اساس نیاز استان و با در نظر گرفتن واحدهای در دست احداث و میزان مواد اولیه در استان جزء اولویت ها است.

19- طرح های صنایع تبدیلی در مناطق ویژه اقتصادی با تاکید بر صادرات ( در صورت فعال بودن منطقه ویژه)

20- طرح های صنایع تبدیلی در شهرستان هایی که بیش از 60% پیشرفت فیزیکی دارند.

21- توسعه و تکمیل زنجیره های تولید صنعت طیور با هماهنگی کارگروه زنجیره مذکور

 

امارنامه کشاورزی

برآورد سطح، ميزان توليد و عملكرد در هكتار محصولات زراعي استان اصفهاندر سال زراعي 94-93

                                                                                                                                                                               توليد   ((واحد : هكتار – تن – كيلوگرم))

نام محصول آبى ديم جمع
گندم 225,184 14,933 240,117
جو 170,318 5,390 175,708
شلتوك 30,376 0 30,376
ذرت د انه اى 8,180 0 8,180
نخود 158 328 486
لوبيا 7,424 0 7,424
عدس 141 300 441
سا ير حبوبا ت 5,776 0 5,776
پنبه 3,188 0 3,188
توتون و تنب اكو 600 0 600
چغندرقند 58,609 0 58,609
كنجد 375 0 375
گلرنگ 1,796 0 1,796
آفتابگردان روغني 106 0 106
كلز ا 641 0 641
ساير د انه ها ى روغنى 68 0 68
سيب زمينى 379,563 0 379,563
پيا ز 211,229 0 211,229
گوجه فرنگى 47,225 0 47,225
سا ير سبزيجا ت 200,697 0 200,697
خربزه 110,116 0 110,116
هندو انه 24,501 0 24,501
خيا ر 22,257 0 22,257
يونجه 310,848 1,377 312,225
شبدر 4,134 0 4,134
ذرت علوفه اى 801,390 0 801,390
سا ير محصولات علوفه اى 85,754 250 86,004

 

ميزان توليد فرآوردههاي پروتئيني استان اصفهان طي سالهاي مختلف                                                                             واحد : هزار تن

سال ميزان توليدگوشت قرمز ميزان توليدشير ميزان توليدگوشت مرغ ميزان توليدتخم مرغ ميزان توليدعسل
78 39,6 401 75 30 2,32
83 41,17 545,61 88,38 45,17 2,22
88 32,33 753,39 111,69 58,33 2,31
92 36,35 897,4 125,53 82,55 3,38

 


نیازمندی های موجود در اصفهان